Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія: Авторське право. Інтелектуальна власність.
Володимир-Волинський форум > Загальний > Музика, кіно, література
Miki
Вчора в моїй темі, як виявилося я ненароком зачепив болючу тему. Тему про авторські права на власний інтелектуальний продукт, от яка думка форумчан щодо цієї теми. Це не тільки стосується конкретно музичних творів, але і книг, фільмів, програмного забезпечення.

Чи всі вони чесні люди, чи всі вони купують чужу ІВ (інтелектуальну власність).

Чи має моральне право людина в якої на компютері тисячі, десятки тисяч музичних файлів (крадених) вимагати гроші за свою творчість?

Мені цікаво чи доросли ми до таких дискусій? Чи може навіть і не варто починати говорити про це?

KeNt
Оффтоп:
ох який буде флейм....
*пішов за попкорном*
Mac9
Цитата: "В штатах есть обычное ПО и пиратское, а у нас - обычное и лицензионное".
Miki
Цитата(KeNt @ 5.6.2008, 9:13) *

Оффтоп:
ох який буде флейм....
*пішов за попкорном*

Яким попкорном ти ж модератор vertag.gif значить видаляй флейм.

Цитата(Mac9 @ 5.6.2008, 9:32) *

Цитата: "В штатах есть обычное ПО и пиратское, а у нас - обычное и лицензионное".

Ну і що? Не зрозумів твоєї думку?
Mac9
Цитата(Miki @ 5.6.2008, 9:35) *

Ну і що? Не зрозумів твоєї думку?

Для нас пиратское ПО, DVD "10 в 1", музыкальные диски "Василий пупкин. Все альбомы в MP3" - норма, а в других странах это наказуемо. У нас правоохранительные органы не обращают внимания на такие "мелочи", пока какая-нибудь компания сама не инициирует судебный процесс.
Miki
Цитата(Mac9 @ 5.6.2008, 11:35) *

Для нас пиратское ПО, DVD "10 в 1", музыкальные диски "Василий пупкин. Все альбомы в MP3" - норма, а в других странах это наказуемо. У нас правоохранительные органы не обращают внимания на такие "мелочи", пока какая-нибудь компания сама не инициирует судебный процесс.

І Ви вважаєте це правильним?
Dim@sik
тему не там запостив... і я взагалі не розумію.. нащо купляти диск за 30 грн, якщо можна його скачати з інтернету? smile.gif

Варез рулить.

Тільки незабувайте що з і нтернету ви скачюєте все на свій стрх і ризик, і тільки для ознайомлення, прослухавши пісню, зітріть її зі свого компютера, і купіть ліцензійний диск... laugh.gif

А вам не здаєтсья що деякі наші співаки "ЗАЖРАЛИСЬ"?
Mac9
Цитата(Miki @ 5.6.2008, 17:03) *

І Ви вважаєте це правильним?

Нет, почему же? Это не правильно, но свойственно и от этого никуда не деться.

Miki
Цитата(Dim@sik @ 5.6.2008, 17:31) *

тему не там запостив...

Може і не там. А де треба було?

і я взагалі не розумію.. нащо купляти диск за 30 грн, якщо можна його скачати з інтернету? smile.gif

Припустимо ти важко працюєш будуєш дім, чи ремонтуєш машину, а музикант, чи програміст візьме і не заплатить тобі... так по приколу... скаже що навіщо платити за те що ти вже зробив і тд.

А вам не здаєтсья що деякі наші співаки "ЗАЖРАЛИСЬ"?

Діло не втому чи ЗАЖРАЛИСЬ чи НІ... Діло у праві вибору, музика чи якась іграшка то не є предмет першої необхідності без нього можна обійтися, тобто ти маєш вибір відмовитися і не платити чи просто купити і насолоджуватися ДОДАТКОВИМИ БЛАГАМИ. Хоча у нас ще є третя сторона медалі, скачати з інету і не платити, знаючи що мені за це ніц не буде.

Але мене цікавить не тільки такі питання, як купувати чи ні, але і те чи має право говорити про ліцензійний софт, музику і вимагати тим більше за це гроші людина у якої самої багато того ж софту і музики за якого він не платив жодної копійки, маючи на аргументі те то А ЧИ НЕ ЗАЖРАЛИСЯ ЦІ АВТОРИ? (адже у них є мерсєдєс, а у мене має)

Не шукайте в моїх словах натяків на конкретних людей і на дії. Розумієте чому мене цікавить ця тема, тому що я з однієї сторони розумію, що красти це гріх і в якій би я формі це не робив... це гріх і все, адже я забираю і використовую чужу працю без дозволу автора.
З другої сторони я це роблю так, бо всі так роблять.... і це що я буду користуватися своїми дурними принципами зрештою мабуть зашкодить лише мені одному ДУРНЕВІ.
Dim@sik
я б копував би .... якби б ціни були дешевшими.. а так я собі скатаю віндовса сп3... і спокійно поставлю його на комп...
KeNt
Цитата
я б копував би .... якби б ціни були дешевшими.. а так я собі скатаю віндовса сп3... і спокійно поставлю його на комп...

я в таких випадках кажу, що то не ціни високі, то люди часто ніщєбродять
shyshkin
Цитата(KeNt @ 6.6.2008, 10:44) *

я в таких випадках кажу, що то не ціни високі, то люди часто ніщєбродять

Власне. Таке бажання - нічого не робити для власної упішності, щоб законсервувати власні злидні. Звідси і шарові концерти, і політичні шоу, і шаровий софт. Сам в собі це викорінюю. І повірте - є ще над чим працювати. Чого і Вам всім бажаю. biggrin.gif
#PL@YER#
Цитата(Mac9 @ 5.6.2008, 14:56) *

Нет, почему же? Это не правильно, но свойственно и от этого никуда не деться.

Цілком згоден
Scorpion
Да.... Любить наш народ халяву і ще напевне не один десяток років пройде поки це викоріниться із нашої свідомості. Біда у тому що наш закон "Про інтелектуальну власність" майже не працює(спрацьовує лише тоді коли треба зробити показовий процес). І взагалі - Автор має право на гідну оплату своєї праці! Не подобається ціна - ідіте лесом, ніхто не заставляє вас купувати, спробуєте вкрасти - на нари!
Miki
Цитата(Scorpion @ 27.6.2008, 8:07) *

і ще напевне не один десяток років пройде поки це викоріниться із нашої свідомості.

ні не згідний що десять років...вприципі якщо залишити все, як є то так десятки років потрібно, але якщо зробити якусь службу яка за це буде відповідати і "карати винних" народ запанікую і в більшості випадків перевстане використовувати той самий софт, музику, фільми і тд.
Mac9
Цитата(Miki @ 27.6.2008, 14:14) *

якщо зробити якусь службу яка за це буде відповідати і "карати винних" народ запанікую і в більшості випадків перевстане використовувати той самий софт, музику, фільми і тд.

Разочарую тебя, но такая служба уже существует и функционирует, просто плохо функционирует.
shyshkin
Цитата(Mac9 @ 27.6.2008, 14:21) *

Разочарую тебя, но такая служба уже существует и функционирует, просто плохо функционирует.

Просто уявіть собі неможливе, що на всіх наших музичних туснях в місті, включаючи кабаки, весілля, так звані корпоративи ( там, де на чужій музі заробляють гроші ) треба сплачувати автрський гонорар. Бо це банальна крадіжка. І не автори зажрались, а злодії. ( Так само колись і жовтневу революцію організували, вважаючи, що хтось зажрався ). А на чужому софті гроші ніхто не заробляє? biggrin.gif
shyshkin
Дуже цікаві розумування Віктора Пелевіна на цю тему http://www.izvestia.ru/culture/article3121740/?print
San.ok
А ви думаєте,що автори ІВ будуть стукати до вас в дрері,і провіряти чи ліцензіонка чи з нета?
shyshkin
Я думаю, що красти не треба тому, що хочеш щоб і в тебе не крали. А не тому, що можуть чи не можуть злапати.
Miki
Цитата(shyshkin @ 29.10.2008, 0:43) *

Я думаю, що красти не треба тому, що хочеш щоб і в тебе не крали. А не тому, що можуть чи не можуть злапати.

можна особисте питання smile.gif У вас на компі все ліцензійне smile.gif вінда, офіс, програмки, відео і музика. на все є ліцензія і сертифікати.

Цитата(shyshkin @ 28.10.2008, 17:06) *

Дуже цікаві розумування Віктора Пелевіна на цю тему http://www.izvestia.ru/culture/article3121740/?print

ну впринципі правильно.
shyshkin
Цитата(Miki @ 29.10.2008, 16:17) *

можна особисте питання smile.gif У вас на компі все ліцензійне smile.gif вінда, офіс, програмки, відео і музика. на все є ліцензія і сертифікати.

Питання можна. З відповідддю складніше... biggrin.gif Але йдеться про тенденцію. Особисто мене це харить. Кент колись з цього приводу вже висловився, що це все не від хорошого життя. Але видавати це за шастя ?! ( можливість користуватись коцаним софтом і т.д.) Таким воно й буде - щастя для убогих.
Miki
Цитата(shyshkin @ 29.10.2008, 17:39) *

Питання можна. З відповідддю складніше... biggrin.gif Але йдеться про тенденцію. Особисто мене це харить. Кент колись з цього приводу вже висловився, що це все не від хорошого життя. Але видавати це за шастя ?! ( можливість користуватись коцаним софтом і т.д.) Таким воно й буде - щастя для убогих.

я думаю що поки домашнім користувачам боятися немає чого... до них то додому ніхто ходити не буде. А от адмінам то кепсько може стати, якщо хтось надумає навести порядок.
Це текстова версія - тільки основний контент. Для проглядання повної версії цієї сторінки, будь ласка, натисніть сюди.
Русская версия Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.