Ця тема спеціально створена для тих, кому це потрібно. Хто не взмозі розгледіти нічого позитивного. Беру на себе зобов"язання поступово очистити попередні теми від цього

Інакше можна знищити не тільки ЖП. Не обіцяю відповідати в цій темі. А те, що порушує правила форуму, буде просто зникати згідно правил. Щасти

!
Цитата(shyshkin @ 12.1.2008, 9:49)

А те, що порушує правила форуму, буде просто зникати згідно правил. Щасти

!
Ги, та хоч самі дотримуєтесь тих правил, не смішіть людей. ( Мається на увазі бан Німди, без попередження, що прописано в правилах фторуму...

)
<<CAMEL>>
28.2.2008, 8:09
ЖП ЛАЖА!!! Пояснити якщо потрібно можу! Та вже не раз пояснював))) Добре що топік появився))
Akcionerr
28.2.2008, 13:22
Поясни будь-ласка, бажано по пунктах!!!
<<CAMEL>>
28.2.2008, 14:28
1. Цена билета. Привышает цену в тотже Романтик что во Львове!!! Разницу улавливаеш? Проф групы и начинаюшие!!
2. Не контролированый оборот денежных средств! Всё на чесном слове! Никаких денежных отчётов! (цеков и накладных) Зато учёт кто сдал деньги ведётся, и ещё как!!!
3. Большенство кто там выступает вечно бычат про гопников!!! Типа ани там такие сякие, гопота галимая и тд тп. Что мы помним??? Взять тотже ЖП на НГ 2007 основную часть концерта пели кто??? Девчёнки (так называемая ГОПОТА) И все были довольны и никто не слова не говорил на счёт того что большая часть РОК концерта будет рулить гопота!!! Смешно не так ли???
4. Почему Шишкин берёт зарплату за то что с вами работает и организовует всё а вы нет??? Любой труд в нашей стране оплачивыемый!!! (Шикин извените я ничего против вас не имею!!! И если ето не так я дико извеняюсь!!!)
Про правила безопасности и охрану я уже ничего говорить не буду!!! Так как она отсутствует!!!
Написал ето на скорую руку и Пункты дописовать буду!!!
Цитата
4. Почему Шишкин берёт зарплату за то что с вами работает и организовует всё а вы нет??? Любой труд в нашей стране оплачивыемый!!! (Шикин извените я ничего против вас не имею!!! И если ето не так я дико извеняюсь!!!)
тому що він робить добру справу для розкрутки хлопців
і це копійки порівняно з "професійною" розкруткою
Додам.
Цитата
1. Цена билета. Привышает цену в тотже Романтик что во Львове!!! Разницу улавливаеш? Проф групы и начинаюшие!!
Нінравіццо тут - купуй квиточок і вали у Львів, ніхто тебе тут не тримає. Хто хоче почути нашу музику - той платить і переважно не шкодує про це. ЖП робиться насамперед для Володимира. І це особистий вибір кожного - піти на ЖП чи поїхати в інше місто на іншу імпрезу. Мені традиційну двадцятку потратити на ЖП абсолютно не шкода, хоча я за ту ж двадцятку ходила на Тінь Сонця.
Цитата
3. Большенство кто там выступает вечно бычат про гопников!!! Типа ани там такие сякие, гопота галимая и тд тп. Что мы помним??? Взять тотже ЖП на НГ 2007 основную часть концерта пели кто??? Девчёнки (так называемая ГОПОТА) И все были довольны и никто не слова не говорил на счёт того что большая часть РОК концерта будет рулить гопота!!! Смешно не так ли???
Треба бути уважнішим. ЖП ніколи не позиціонувався як чисто роковий проект. Це проект для розкрутки молодих виконавців - так, переважно з живою музикою, але основний акцент не на рок, реп чи попсу.
<<CAMEL>>
29.2.2008, 9:17
Треба бути уважнішим. ЖП ніколи не позиціонувався як чисто роковий проект. Це проект для розкрутки молодих виконавців - так, переважно з живою музикою, але основний акцент не на рок, реп чи попсу.
Шо ты гониш? Открой глазки!!! Даже если так то как могут выступать РОК исполнители и гопники??? Ето заклятейшие враги!!!
Ну даже если и ето так то пускал засунут свои язычки куда подальше и не мычат когда гопоту видят на улице (СУПЕР ЧАСТО ЕТО СЛЫШУ) так как корешуют с ней и топчут одну и ту же сцену.
тому що він робить добру справу для розкрутки хлопців
і це копійки порівняно з "професійною" розкруткою
И чемже ето он там их крутит интересно??? Он чот их продвигает кудато??? Рекламу им создаёт??? Или может записует их на студии? Или просто договаривается за абарудование и ипомещение ах да и ещё пишет кто за кем выступает ну ищё чёто!!! НО НИ КАК НЕ РОСКРУЧУЕТ))) Функцыи Шишкина могбы исполнять любой кто знает когото Міській раді. Даже Томаш былобы у него желание.
Цитата
Шо ты гониш? Открой глазки!!! Даже если так то как могут выступать РОК исполнители и гопники??? Ето заклятейшие враги!!!
Ну даже если и ето так то пускал засунут свои язычки куда подальше и не мычат когда гопоту видят на улице (СУПЕР ЧАСТО ЕТО СЛЫШУ) так как корешуют с ней и топчут одну и ту же сцену.
по-моєму, абсолютно звична практика, коли на одній сцені виступають колективи різних напрямків і різної важкості. і при цьому можуть бути абсолютними антагоністами.
Цитата
И чемже ето он там их крутит интересно??? Он чот их продвигает кудато??? Рекламу им создаёт??? Или может записует их на студии? Или просто договаривается за абарудование и ипомещение ах да и ещё пишет кто за кем выступает ну ищё чёто!!! НО НИ КАК НЕ РОСКРУЧУЕТ))) Функцыи Шишкина могбы исполнять любой кто знает когото Міській раді. Даже Томаш былобы у него желание.
останньою фразою ти сам відповів на своє запитання. "Було б бажання" - да, так чого того бажання немає? чого всі можуть тільки розводити критику, а самому зробити - кишка тонка?
Крім Шишкін має чималий досвід в організації такого роду речей, а чи багато ще з нас можуть цим похвалитися?
І, повір, якби якась ліва людина-організатор займалася всіма цими справами, то запросила би грошей набагато більше.
Цитата(vityska @ 29.2.2008, 10:53)

по-моєму, абсолютно звична практика, коли на одній сцені виступають колективи різних напрямків і різної важкості. і при цьому можуть бути абсолютними антагоністами.
останньою фразою ти сам відповів на своє запитання. "Було б бажання" - да, так чого того бажання немає? чого всі можуть тільки розводити критику, а самому зробити - кишка тонка?
Крім Шишкін має чималий досвід в організації такого роду речей, а чи багато ще з нас можуть цим похвалитися?
І, повір, якби якась ліва людина-організатор займалася всіма цими справами, то запросила би грошей набагато більше.
Сергій ЄВГЕНОВИЧ ЧАСТО ПОВТОРЮЄ (І ПРАВИЛЬНО РОБИТЬ), що якщо Ви не хочете і перші не проявити ініціативу, то він не буде нічого робити. Повністю підтримую. Повір бажання є в багатьох, але ці багато часто працюють, мають особисті справи тощо, тому їм бігати за кимось, щось організовувати просто, щоб потім ті для кого це зроблено ще й розповідали, який ти гівнюк, зовсім не хочеться. Те що Кемел згадав мене в своєму пості, так я міг би, але якщо вже є один концертний проект, то інший просто буде ні до чого, тому ми й робимо арт - вечір. І досить успішно. І до речі робимо з власної ініціативи, а не чекаємо когось кому це потрібно. І грошей ніхто не заробив, а якщо й заробив (як було на останньому), то й потратив на всіх хто залишився після арту. Повір людей вистачає і позитивних і негативних, і бажання є, але найчастіше все тоне в лайні заздрості та егоїзму.
Цитата
arti
та я не мала на увазі особисто тебе. я прекрасно знаю про твою участь в організації арт-вечора, за що тобі величезний ріспект. я говорила про людей, які вміють тільки критикувати, але самим щось зробити просто впадло.
Цитата
І докажіть мені, що це не флуд
Не збираюсь... можете чистити, банити... це нечого не докаже
Раскруті міня, раскруті міня, птіца счастья завтрашнєго дня.......
Сергій Євгенович. Даремно ви слова *щиросердний жартівник* берете в лапки. Писав я пост не для того щоб напаскудити. Якби хотів так робити то робив би це постійно і знайшов би що написати. Нешукайте ворогів серед тих хто просто з вами не в усьому згідний
P.S. я хотів це написати вам в приват але оскільки я занесений вами до ворогів то не зміг цього зробити.
Чи вважати ваше мовчання тільки тим що вам немає що сказати?
Після появи SHNUR"а в темі життя припиняється надовго. Викликають захоплення такі феноменальні здібності - гасити ініціативу і бажання щось робити

.
Цитата
Викликають захоплення такі феноменальні здібності - гасити ініціативу і бажання щось робити .
+5
Цитата(shyshkin @ 4.4.2008, 9:30)

Після появи SHNUR"а в темі життя припиняється надовго. Викликають захоплення такі феноменальні здібності - гасити ініціативу і бажання щось робити

.
Здається це дурість, спихати на окрему людину вину за те, що в темі ніхто не пише. Чи може ви впевнені що я володію чорною магією???? насилаю закляття?? чи мене настількі бояться, що після мене не пишуть??? ви доросла людина а пишете нісенітниці. Ще раз повторюю-нешукайте ворогів там де їх немає.
Цитата(Fyntik @ 4.4.2008, 12:34)

+5
Що означає твоє +5????? ти також в це віриш і згідний з Сергієм Євгеновичем????
Цитата
Що означає твоє +5????? ти також в це віриш і згідний з Сергієм Євгеновичем????
Фраза афігенна... срач в темах відбиває бажання!
Цитата(Fyntik @ 4.4.2008, 22:42)

Фраза афігенна... срач в темах відбиває бажання!
ти хоч в якійсь темі після мене срач бачив???? якщо так то покажи мені. Якщо ні то думай що пишеш
Чувак, я не про тебе, а про фразу! Я ж не писав "там де ШНУР гадив в темах" я нечого проти тебе немаю...
До речі, у всіх людей з часом наступає новий етеп в житті, коли ти стаєш розуміти, що в світі треба шукати не ворогів, а друзів. І що стиль музики, який ти слухаєш, абсолютно нічого не каже про тебе як про людину.
Жаль тільки, що в усіх цей етап наступає в різний період, в декого лише перд самою смертю
20 грн - это оч много, тем более для нашего города. Уже пару человек отказалось наотрез идти за такую суму.
Дешевле поехать во львов за 5грн и купить билет на афигенный концерт за 10грн(!!!).
А шо ж там будуть за апарати - маршаловські кабінети?! Вау! Нарешті буде нормальний саунд...
Якби не друзі, котрі там виступатимуть, я б махав за такі гроші...кажу чесно і зовсім не в обіду ні для кого.
Цитата(Crash™ @ 8.4.2008, 10:40)

А шо ж там будуть за апарати - маршаловські кабінети?! Вау! Нарешті буде нормальний саунд...
Якби не друзі, котрі там виступатимуть, я б махав за такі гроші...кажу чесно і зовсім не в обіду ні для кого.
Щось тут не вдупльож йде. По перше всі учасники акції знають грошові затрати на неї та й приблизний прибуток і на що він піде, по друге половина квитків не принесе проекту, а ні копійки. Тому не варто рахувати чужі гроші і займатись розкладкою дорого чи ні. Адже ціна була встановлена ще рік тому. Насправді трохи мерзенно виглядає, коли людина не говорить просто Для мене дорого і все, а починаються розмови по типу куди підуть гроші. Люди - за меншу суму просто не має сенсу робити. Давайте нехай всі музиканти зкинуться по 50 гривень, тоді квитки можна буде зробити по 10 гривень. ОРГАНІЗУЄТЕ?
До речі дивно звучить це від тебе Чатер, коли ти в курсі всіх затрат та розподілення квитків.
Знову ж таки були б свої апарати, приміщення тощо, не було б проблем.
Цитата
До речі дивно звучить це від тебе Чатер, коли ти в курсі всіх затрат та розподілення квитків.
в последнее время я не особо в делах, если ты не заметил.
для людей, которые может приедут из других городов, сума немного кусючая.
всё-таки, я считаю, что снизив цену на 5 грн - людей будет больше. имхо конечно
arti
на рахунок мерзенності і тд... СКАЖУ ТОБІ ТАК І ВЕЛИКИМИ ЛІТЕРАМ, РАЗ НЕ ДІЙШЛО:
ДЛЯ МЕНЕ ЦЕ І СПРАВДІ ДОРОГО!!! Я нині в ролі споживача у якого нема вибору і я мушу піти туди. Мерзенно то звучить хіба що від тебе, коли ти сам свого часу висловлював досить радикальну свою позицію щодо цього.........І хто хто, а я то точно чужих грошей не рахую! Мене цікавить ключове - апарат і рівень....ти мені можеш щось по цьому сказати? Ні?! От і дякую! Я свою думку висловив хоч і прекрасно розумію що на рівному місці нічого не робиться, але факт є фактом - 20-25 це не та ціна...
Бачу, що людей зі споживацьким підходом просто не варто допускати до проекту. Все що говорилось про підтримку своєї музики у своєму місті - пусті слова. Простіше витратитись на дорогу і поїхати підтримати чужих. А потім знову почати сморід в темі про відділ культури. І байдуже, що хтось влітатиме. Дайте шари і ще й доплатіть. Мене ледь вмовили, щоб я знову займався цим проектом. І хто мочить? Вгадайте з одного разу. А в очі дивитись як будете? І модераторство розуму не додало. І листа написати на підримку самих себе в рамках фесту "Володимир" хисту забракло, бо теж дорого було? Ну то я в змозі з пенсії в 450 грн придабати для вас квитки. Але її вже мало лишилось. Бо ж для діточок ЖП готую. Тому на всіх не вистачить.
І модераторство розуму не додало. І листа написати на підримку самих себе в рамках фесту "Володимир" хисту забракло, бо теж дорого було? Ну то я в змозі з пенсії в 450 грн придабати для вас квитки. Але її вже мало лишилось. Бо ж для діточок ЖП готую. Тому на всіх не вистачить.
[/quote]
До речі, коли квитки на фестиваль були платні - дивитись було на що.
Не так давно купався в такому ж ділі як і Ви. Організровував концерти, але не на рівні міста, а університету. Згідний, по шапці завжди є кому давати, а робити - когось знайдуть, і запряжуть і не важливо де ти будеш брати на це кошти - це має бути цього дня, а не пізніше.
Цитата
До речі, коли квитки на фестиваль були платні - дивитись було на що.
дик тоді ціни були значно нижчі, і звйозди не такі звіздануті, як зараз - цебто не так багато хотіли. З теперішніми розкладами квитки тра робити мінімум по 5 грн., шоб запросити якихось жаданих масою звйозд. Але я сильно сумніваюся, що маса захоче викласти навіть по 5 грн. На те вона й маса.
Якщо цікавить думка простого глядача то я скажу що білети дороговаті. Я на Арію їздив, трохгодинне шоу, і білети від 35 грн були. Так це закордонна вже розкручена група а тут майже всі місцеві, яких нетреба в готелі селити. Прийти хотілося, але 25 грн зажав і думаю так багато хто зробив (а ще й час, ще тиждень до зарплат в більшості людей), а людей могло б бути більше. Шкода! Ну, це моя думка була. Як казав Сергій Ш. - маю право :-) Надіюсь відео найкращих пісень десь викладете.
Цитата(ikar @ 2.5.2008, 8:19)

Якщо цікавить думка простого глядача то я скажу що білети дороговаті. Я на Арію їздив, трохгодинне шоу, і білети від 35 грн були. Так це закордонна вже розкручена група а тут майже всі місцеві, яких нетреба в готелі селити. Прийти хотілося, але 25 грн зажав і думаю так багато хто зробив (а ще й час, ще тиждень до зарплат в більшості людей), а людей могло б бути більше. Шкода! Ну, це моя думка була. Як казав Сергій Ш. - маю право :-) Надіюсь відео найкращих пісень десь викладете.
Та зрозуміло це все. Як і зрозуміло, що позиція - Свої підтримують своїх - явно не Ваша. Це просто несерьйозно - натякати про співвідношення "ціна - якість". Для гуртів - початківців її просто не може бути. І якщо брати до уваги, що самі музиканти за право виступу на цій сцені платять по 10 грн, з чого і формується початковий бюджет на оренду тих самих комбіків, афіш чи ще якихось дрібних витрат, то про що ми говоримо? А на оренду приміщення і зарплати персоналу ще треба заробити. Розумію, що це дуже обтяжливо - прочитати таку кількість попередніх постів, щоб хоч спробувати щось зрозуміти... І для цього мало би бути як мінімум бажання. Простіше поїхати в ліс і пропити тих самих 20-25грн, як дехто і зробив. Так, як ми, дійсно не робить ніхто. Тому такого проекту більше ніде і нема. А в нас на сцену вийшло 6!!! володимирських гуртів ( з них 3 нових). І соромно за них не було. І за це не доплачував жоден ( Жоден! ) алкогольний спонсор. Таких думок ми наслухались дуже багато. Але вчора одна мама платила за право подивитись на власного сина, який дебютував в складі новоспеченого гурту. Я особисто спитав в неї, чи не дивує її те, що навіть їй за це доводиться платити. Вона сказала, що все ми робимо правильно. Перелік посадових осіб, які теж побрали квитки, вже був наведений вище. Просто якщо бути чесними - то чесними до кінця. І я теж маю праву на власну думку.

Бо, як мінімум, не сиджу склаши руки. А вже про тиск, який витримую від "мудрих" халявників, і тих, в кого найкраще гасло - слова Берії: Нєт Чєлавєка - Нєт Праблєм - взагалі промовчу ( Нема альтернативи, року, джазу....- нема проблем ). Є багато у Володимирі місць, щоб послухати контафактну фанеру. І куди дорожче обійдеться - з"здити на будь який живий концерт. Живий Погляд - це не концерт за гроші. Це клуб за інтересами, який ми скоро і зареєструємо. Хто не хоче - просто не йде, а не плачиться про це в онлайні. І це було б достойно. Проте, як казав, С. Шишкін - має на це право... Як і право - отримати відповідь.
Цитата(shyshkin @ 2.5.2008, 9:10)

з чого і формується початковий бюджет на оренду тих самих комбіків, афіш ... на оренду приміщення і зарплати персоналу
Та розумію я все, ніхто ж не звинувачує. Просто шкода що ціна квитків мішає відвідованості і розвитку не поганого проекта. Так як що до відео? Зйомка велась?
Цитата(shyshkin @ 2.5.2008, 9:10)

Хто не хоче - просто не йде, а не плачиться про це в онлайні
:-) Ну просто всю клавіатуру вже заплакав :-) Якщо зацепив за живе то пардон тоді :-)
Цитата(ikar @ 2.5.2008, 11:05)

:-) Ну просто всю клавіатуру вже заплакав :-) Якщо зацепив за живе то пардон тоді :-)
Якщо десятки разів пояснювати те саме, то мабуть вже не живе

. Здешевлювати? Музиканти платять по 10 і щоб решта теж по 10? А ще нахаляву DVD кожному? То може ми ще комусь щось винні? Так званій громадськості, яка в ту пори тряслась над своїми 20-25ма грн? Ндаааааааааа... Нам є для кого грати. В залі були саме ті, кого ми і хотіли бачити. Дарма, дійсно, почав відповідати. Пора вже навчитися, що той, хто спроможний тільки на імхо, нехай ним і задовольняється.
Просто люди по разные стороны баррикад... кто никогда ничего не организовывал, тот естественно всегда "лучше других знает",что надо делать

)))
У Ивано-Франковской группы "Флит" есть неплохая песня "Критик", рекомендую послушать.
Получаетсся фигня - делаешь что-то - плохо, не делаешь ничего тоже плохо))
Цитата(Н-44_Кот @ 2.5.2008, 13:10)

Просто люди по разные стороны баррикад... кто никогда ничего не организовывал, тот естественно всегда "лучше других знает",что надо делать

)))
У Ивано-Франковской группы "Флит" есть неплохая песня "Критик", рекомендую послушать.
Получаетсся фигня - делаешь что-то - плохо, не делаешь ничего тоже плохо))
Саша! Якби ти знав, кількох розумників мені довеось вислуховувати за своє життя

. .. ... Де вони? Що зробили? Вони всі знали, як краще

. Вони відкривали мені очі на реалії життя

. Тільки самі не мали часу, бо рахували свої 20-25грн. Мій син, доречі як завжди, заплатив сам за себе і за колєжанку.
Сергій, але ж без критики й небуло б прогресу, маю на увазі не тіліки Ж.П. а все що нас оточує. Критика не мішає мені поважати ваш проект, цінувати і усвідомлювати його унікальність в нашому місті. Обгрунтовану критику треба вміти сприймати, з рештою інтернет форуми для цього і існують. Успіхів вашому проекту
Доречі, якщо вже так відео в інеті виложити не хочете то ДВД з виступу можна було б продавати. За розумну ціну думаю охочі купити знайдуться. Звичайно якщо ваші учасники і автори пісень зроблять таку ласку і погодяться? Це було б супер!
Цитата(ikar @ 3.5.2008, 19:59)

Доречі, якщо вже так відео в інеті виложити не хочете то ДВД з виступу можна було б продавати. За розумну ціну думаю охочі купити знайдуться. Звичайно якщо ваші учасники і автори пісень зроблять таку ласку і погодяться? Це було б супер!
Давно над цим думаю. Але в нас так звикли до піратства ( читай "шари" ), що ... самі пацани можуть себе пороздавати . А контингенту у Володимирі не так вже й багато. Не від хорошого життя я придумав цю складчину. Невже не ясно? І ще є в мене тверде переконання ( навіть обгрунтовне науковими дослідженнями ): не треба говорити правильні слова, треба реально допомогти, хоча б прийти для початку. Тоді з"явиться розуміння на підставі не чужих думок, а особистого враження. І буде це особистий приклад. Он прийшли ж Андрій Кошляцький і Саша Лещук. Здогадуюсь, що їм, так само, як і мені, ця музика зовсім не до вподоби. Та й Володя Мясковський дав крутий мікрофон під басовий барабан. За що і білета отримав, ще й спеціальну подяку. А Валера Пташенчук вкотре допоміг в межах своєї компетенції ( нагодував журі в "Мальвах", допоки воно журило і відходило від тієї музи ). Про Романа Мартинюка ( комп"ютерне забезпечення ) краще взагалі не згадувати, бо тоді мене просто совість замучить. І ці всі люди не вчили жити. І згадав я безумовно не всіх. А інакше б того проекту НЕ Було б ніколи, а були б суцільні коментарі на форумі про відділ культури, чи ще десь. До речі щодо критики: конструктивної критики Не Буває! Це знають всі, хто по сучаному займається бізнесом в 3му тисячолітті, їздить на семінари, читає просунуту літературу. Чого і Вам бажаю.
Ай дзєткі маі))) я вамі так гаржусь - пряма німагу! Сумкі упірьод!
Ви всі нефори!!! І ваш нефорський Живий погляд позоре весь Владімер)))!!!
Для таких повідомлень є спеціальна тема!
Нарахунок позору: а чому ти вважаєш що ми (як ти сказав) позорим місто? Може це ти його позориш і такі як ти?
Люди, по крайній мірі, розвивають якусь культуру, чогось прагнуть, якоїсь мети. А шо роблять такі як ти? Обсирають всіх, бо іншого толкового нічого зробити не можуть!!! (це особисто моя думка)
Цитата(Рон @ 8.5.2008, 12:26)

Для таких повідомлень є спеціальна тема!
Нарахунок позору: а чому ти вважаєш що ми (як ти сказав) позорим місто? Може це ти його позориш і такі як ти?
Люди, по крайній мірі, розвивають якусь культуру, чогось прагнуть, якоїсь мети. А шо роблять такі як ти? Обсирають всіх, бо іншого толкового нічого зробити не можуть!!! (це особисто моя думка)
ПІДТРИМУЮ!!!
Цитата(Ден @ 8.5.2008, 11:52)

Пшол нах гопота засцяна!!!
Мене аж бісить від таких дебілів.... в деяких навть мозгов хватає щоб на хфорумі зарегатися...дурдом.
Akcionerr
8.5.2008, 10:50
Цитата(Ден @ 8.5.2008, 11:52)

МІСТО НАШЕ МАЄ НАЗВУ "ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ" НУ АБО ХОЧАБ "ВОЛОДИМИР"
Цікаво куди це мій пост дівся??!!!!
Цитата(Crash™ @ 8.5.2008, 21:57)

Цікаво куди це мій пост дівся??!!!!
Відповідь пішла в приват.
Це текстова версія - тільки основний контент. Для проглядання повної версії цієї сторінки, будь ласка,
натисніть сюди.